З метою підвищення інтересів здобувачів освіти до обраної професії в період з 14.12 по 18.12.2020 року у Головинському ВПУ НТ проведено Тиждень з професії «Кухар; Пекар».
Цикл заходів, проведених у межах фахового методичного тижня з професії «Кухар; Пекар» спрямований на поглиблення взаємозв’язків між теоретичними знаннями й виробничим навчанням.
Відкриття тижня розпочалося з оформлення майстрами в/н Демчук З.В. та Антонюк А.В. інформаційного стенду. Цей день запам’ятався здобувачам освіти та педагогічним працівникам віртуальною книжковою інсталяцією «Смачна професія», організованою бібліотекарем Бежевець Т.П.
Участь у онлайн-засіданні обласної секції педагогічних працівників харчової промисловості, торгівлі, громадського харчування, плодоовочівництва та дослідницьких професій прийняли всі члени МК педагогічних працівників з професії «Кухар; Пекар». Викладач Антонюк А.В. поділилась досвідом роботи з теми: «Впровадження в освітній процес сучасних новаторських прийомів навчання здобувачів освіти: презентація проведених відкритих уроків, майстер-класів з освітніх компонентів та предметів професійно-теоретичної підготовки і виробничого навчання професії «Кухар», а майстер в/н Фльорко Л.С. з теми: «Створення електронного збірника «Технологічні картки приготування перших страв».
З метою виявлення кращих здобувачів освіти за професією «Кухар» проведено конкурс професійної майстерності «Кращий за професією». Мета конкурсу: перевірка фахових знань теоретичної, професійно-практичної підготовки, вдосконалення професійних навичок, уміння здобувачів освіти застосовувати теоретичні знання у практичних навичках, застосування сучасних технологій кулінарної справи.
В програмі конкурсу відбувся теоретичний тур (відповідальна – викладач Поліщук А.П.), в якому взяли участь здобувачі освіти групи 310.
Кращими в даному конкурсі визначені:
І місце - Власенко Ю.;
ІІ місце - Вадзинська Б., Єршова Ю.;
ІІІ місце - Плотницька Л., Рахлевська Я.
Основні вміння та навики конкурсанти мали можливість продемонструвати у практичному етапі конкурсу (відповідальна - майстер в/н Коваленко О.Л.). Конкурсанти продемонстрували високий рівень практичних навичок, показали уміння у приготуванні страв. Журі оцінювали смак страви, дотримання технології приготування та подачу відповідно до вимог сучасності.
За підсумками переможцями стали:
І місце - Шапіренко Д.;
ІІ місце - Єршова Ю., Ковальська К.
В рамках Тижня відбулася виставка-ярмарок хлібобулочних виробів, які приготували здобувачі освіти та майстри виробничого навчання Прищепа В.Г. та Фльорко Л.С. Представлений широкий асортимент виробів з дріжджового тіста: булочки, пироги, завиванці з різними начинками.
Навчально-презентаційний майстер-клас «Сучасні тенденції в оформленні страв», проведений в групі 401 викладачем Поліщук А.П. та майстром в/н Антонюк А.В., став продовженням теорії та формою професійної підготовки здобувачів освіти і був спрямований на удосконалення набутих знань здобувачів освіти з технології приготування страв української кухні в сучасному подаванні. Захід проведений на високому методичному рівні, розширив знання і навички здобувачів освіти, розвивав інтерес і любов до обраної професії.
Протягом тижня здобувачі освіти та члени МК педагогічних працівників з професії «Кухар; Пекар» плідно працювали над створенням святкової атмосфери. Вони майстерно демонстрували свій творчий та професійний потенціал.
Методист Людмила МОВЧАН