Головна

Новини

Про училище

Адміністрація

Абітурієнтам

Навчально-практичний центр зварювальних технологій

Центр професійної кар'єри

Здобувачам освіти

Методична робота

Виховна робота

Учнівська Рада "Громадянин ХХІ ст."

Наші досягнення

Музей

Газета "Вісник ГВПУ НТ"

Безпека роботи в мережі INTERNET

Публічна інформація

 

 

    Викладачем іноземної мови Данилівською Я.Д. та викладачем фізики Нестерчуком С.В. 7 лютого проведено бінарний урок-конференцію «Вклад Івана Пулюя та Вільгельма Рентгена у розвиток сучасної фізики». Урок присвячено 175 річниці від дня народження українського вченого Івана Пулюя та німецького вченого Вільгельма Рентгена (Пулюй і Рентген – однолітки. Народилися у 1845 році. У 30-літньому віці їх шляхи зійшлися: у 1875 році обоє працювали в одній лабораторії Страсбурзького університету. Пулюй відомий фундаментальними дослідженнями катодних променів і як основоположник науки про X-промені. Рентген відкрив короткохвильове електромагнітне випромінювання — рентгенівські промені).
    Урок проходив у вигляді конференції з умовними групами «україномовних» та «англомовних» студентів. Спілкування між групами відбувалося через «перекладача». Учасники конференції висвітлювати теми та ставили питання «опонентам».
    Урок пройшов змістовно та цікаво. Учасники бінарного уроку-конференції довели, що відкриття, які заклали підвалини сучасної фізики і здійснили революцію у природознавстві та технічному прогресі є підсумком тривалих досліджень цілої плеяди видатних вчених, серед яких почесне ім’я належить українцю Івану Пулюю.

Інформцентр сайту ГВПУ НТ

    

    

    

    

    

    

Контакти:
12325
Житомирська область,
Черняхівський район,
смт. Головине,
вул. Жовтнева, 19
тел/факс 8(04134)9-60-01
e-mail gvpunt@ukr.ne
t

    

Календар України. Українське ділове мовлення