Головинське
вище професійне училище
нерудних технологій

Контакти:
12325
Житомирська область,
Черняхівський район,
смт. Головине,
вул. Жовтнева, 19
тел/факс 8(04134)9-60-01

    

 

Головна

Новини

Про училище

Адміністрація

Абітурієнтам

Центр професійної кар'єри

На допомогу учням

 

 Шедеври молекулярної кухні від випускника Дмитра Матушинського

    У День відкритих дверей та в рамках Тижня з професії "Кухар Пекар" до навчального закладу завітав випускник училища  Дмитро Матушинський.
    Для здобувачів освіти ГВПУ НТ з професії «Кухар Пекар» Дмитро проводив майстер-клас з молекулярної кухні (незвичайні компоненти продуктів, приправ, участь глядачів, селфі на згадку)
    Дякуємо Дмитру за участь у заходах, надзвичайно вражені майстерністю приготування. Бажаємо подальших успіхів та перемог!
    Довідково: Страви молекулярної кухні готуються не для того, щоб досита нагодувати людину, а довести всім, що приготування їжі може бути мистецтвом. Замість звичайної сковорідки та каструлі, кулінари молекулярної кухні використовують центрифугу, сухий лід, азот, вакуумне приготування їжі. А замість приправ – спеціальні компоненти, такі як агар-агар, мальто, ксантанову смолу, лактат кальцію, каппу. Завдяки цьому можна отримати з будь якого продукту піну, морозиво чи гель.