Шедеври молекулярної кухні від випускника Дмитра Матушинського
У День відкритих дверей та в рамках Тижня з професії "Кухар Пекар" до навчального закладу завітав випускник училища Дмитро Матушинський.
Для здобувачів освіти ГВПУ НТ з професії «Кухар Пекар» Дмитро проводив майстер-клас з молекулярної кухні (незвичайні компоненти продуктів, приправ, участь глядачів, селфі на згадку)
Дякуємо Дмитру за участь у заходах, надзвичайно вражені майстерністю приготування. Бажаємо подальших успіхів та перемог!
Довідково: Страви молекулярної кухні готуються не для того, щоб досита нагодувати людину, а довести всім, що приготування їжі може бути мистецтвом. Замість звичайної сковорідки та каструлі, кулінари молекулярної кухні використовують центрифугу, сухий лід, азот, вакуумне приготування їжі. А замість приправ – спеціальні компоненти, такі як агар-агар, мальто, ксантанову смолу, лактат кальцію, каппу. Завдяки цьому можна отримати з будь якого продукту піну, морозиво чи гель.







