Головинське
вище професійне училище
нерудних технологій

Контакти:
12325
Житомирська область,
Черняхівський район,
смт. Головине,
вул. Жовтнева, 19
тел/факс 8(04134)9-60-01

    

 

Головна

Новини

Про училище

Адміністрація

Абітурієнтам

Центр професійної кар'єри

На допомогу учням

 

Година пам’яті «Жнива скорботи»

    З 1 вересня 2018 року, за 85 днів до Дня пам’яті жертв Голодомору, який цього року відзначається 24 листопада, Україна і світ розпочали вшановувати загиблих українців під час геноциду 1932-1933 років. До даної акції долучився колектив нашого навчального закладу.
    21 листопада 2018 року викладачем історії Ковальовою М.П. та керівником гуртка Гарманчук І.В. була проведена виховна година «Жнива скорботи», основна мета якої ознайомити учнів та педагогів із трагічними сторінками історії України, за допомогою представлених фактів та відеофрагментів показати причини та результати голодомору 1932-1933 років, виховувати здатність кожної людини на скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів співвітчизників, виховувати патріотів своєї держави.
    Не залишив нікого байдужим танок із свічками, підготовлений куратором УР Гарманчук І.В., який передав весь трагізм та скорботу тих років.
    На завершення заходу ведучі закликали всіх приєднатися до всеукраїнської акції «Засвіти свічку», яка відбудеться 24 листопада о 16:00 та з настанням темряви засвітити і поставити свічку на підвіконня так, щоб її було видно знадвору. Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів українців.

Керівник гуртка Гарманчук І.В.,
викладач історії Ковальова М.П.