Головинське
вище професійне училище
нерудних технологій

Контакти:
12325
Житомирська область,
Черняхівський район,
смт. Головине,
вул. Жовтнева, 19
тел/факс 8(04134)9-60-01

    

 

Головна

Новини

Про училище

Адміністрація

Абітурієнтам

Центр професійної кар'єри

На допомогу учням

 

Загальноучилищний диктант національної єдності

    «Нас багато, ми різні, але нас об'єднує спільна мета», – під таким гаслом 9 листопада в училищі писали диктант національної єдності.
    Загальноучилищний диктант щороку приурочується Днюукраїнської мови та писемності. Цього року відбулася вже 6 за ліком акція, яка не має на меті перевірку грамотності конкретної особи, а задумана як своєрідний флешмоб єднання навколо рідної мови.
    Диктант по-справжньому був святковим, урочистим, про що свідчили національний стиль одягу учнів, цікаві розповіді ведучих, патріотичні пісні про рідну мову та гарний настрій учасників заходу.
    Текст диктувала педагог вищої категорії Піонтківська Галина Миколаївна. А тема була – "Наші пісні". Текст диктанту патріотичний та пізнавальний: розповідає коротку історію української пісні – від давніх часів до сучасності – до творів Руслани і Джамали.
    До флешмобу долучилися як учні, так і працівники, бо розуміють, що мова народу, як одна з головних складових менталітету народу, й справді зараз є кордоном нашої національної безпеки.
    Найкраще написані диктанти наступними учнями: Ткачук Сергій, Лавринович Олена (1 місце), Пех Мирослава (2 місце), Білошицька Марина, Якименко Володимир (3 місце) .

Голова МК Кузьменко О.О.