Головинське
вище професійне училище
нерудних технологій

Контакти:
12325
Житомирська область,
Черняхівський район,
смт. Головине,
вул. Жовтнева, 19
тел/факс 8(04134)9-60-01

    

 

Головна

Новини

Про училище

Адміністрація

Абітурієнтам

На допомогу учням

 

«Поетичне слово Лесі Українки»

 

    Саме під такою назвою учні груп 112 та 503 переглянули відео журнал у читальній залі ГВПУ НТ. Редактори журналу викладач іноземної мови Данилівська Я.Д., бібліотекар Бежевець Т.П. та оператор Шилігацький Ю.О. організували віртуальний екскурс стежинами життєвого та творчого шляху великої української поетеси. Екскурсоводи Анастасія та Олена запросили подорожуючих до музеїв у Колодяжному та Новоград – Волинському, літературний критик Марина перегорнула сторінки творчості Лесі Українки, ознайомивши присутніх із поезією та романсом «Давня весна» на слова поетеси.
    Образ Лесі Українки постійно супроводжував відеоекскурс, який майстерно та вдало зіграла Олександра, звернувшись на завершення екскурсії до подорожуючих словами поезії:
    Хотіла б я піснею стати
    У сюю хвилину ясну,
    Щоб вільно по світі літати,
    Щоб вітер розносив луну.
    Щоб геть аж під яснії зорі
    Полинути співом дзвінким,
    Упасти на хвилі прозорі,
    Буяти над морем хибким.
    Лунали б тоді мої мрії
    І щастя моє таємне,
    Ясніші, ніж зорі яснії,
    Гучніші, ніж море гучне.
    Видатні поети ніколи не полишають нас. З’єднавши своє життя з мріями та стражданнями людей, із їхнім пориванням до волі й щастя, вони крокують великою землею безсмертя. Вічне увійде у вічність, не так у бронзу чи мармур, як в очі людські, в надії людей, бо допоки живе надія – живий і народ. То ж будемо і ми вчитися терпінню, вірі, любові і надії у нашої неповторної Лесі.

Інформацію підготувала бібліотекар Бежевець Т.П.