Головинське
вище професійне училище
нерудних технологій

Контакти:
12325
Житомирська область,
Черняхівський район,
смт. Головине,
вул. Жовтнева, 19
тел/факс 8(04134)9-60-01

    

 

Головна

Новини

Про училище

Адміністрація

Абітурієнтам

На допомогу учням

 

Засідання обласної методичної секції викладачів природничих дисциплін

   16 листопада 2017 року на базі навчального закладу відбулося засідання обласної методичної секції викладачів природничих дисциплін, у якому брали участь 24 представники із закладів професійно-технічної освіти області. Засідання проходило у формі творчої майстерні за темою: «Розвиток креативної особистості у процесі вивчення природничих дисциплін».
   У тематично оформленому фойє навчального корпусу для учасників секції була організована віртуальна подорож у країну природничих дисциплін «Екобіохіографію», де вони мали змогу перевірити свої знання з предметів природничого циклу.
Про креативність як складу інноваційної діяльності педагога розповіли викладачі БПБЛ, ЖПЛЛП.
   Представники АПЛ, ДНЗ «БВПУ», ДНЗ «МПЛ», ДПТНЗ «ВПУ м. Житомира», ДПТНЗ «ЖВПУСД» та ДНЗ «НВВПУ» ознайомили учасників секції з особливостями застосування педагогічних технологій для розвитку креативності учнів у процесі вивчення предметів природничого циклу.
   Практичний психолог Янович Н.А. зосередила увагу на зв’язку креативності з іншими пізнавальними процесами (сприйняття, уява, інтелектуальні здібності) і з емоційною сферою особистості.
   З метою ознайомлення присутніх із застосування педагогічних технологій для розвитку креативності учнів у процесі вивчення природничих дисциплін були відвідані та обговорені:
   - урок біології на тему «Популяція. Екосистема. Біосфера» (викладач Максимчук В.О.);
   - урок хімії на тему: «Неметали, їхні оксиди та сполуки з Гідрогеном» (викладач Пилипчук С.О.).
   Також члени секції мали можливість ознайомитися з виставкою методичних напрацювань, яку організували викладачі природничих дисциплін училища в методичному кабінеті.
   Колектив навчального закладу забезпечив належні умови для ефективного проведення засідання.
   Керівником секції Ревут В.В. та методистом НМК ПТО Коберник Ж.П. були підведені підсумки роботи обласної методичної секції та визначені завдання на наступне засідання.

Заступник директора з НР Поліщук А.В.