Головинське
вище професійне училище
нерудних технологій

Контакти:
12325
Житомирська область,
Черняхівський район,
смт. Головине,
вул. Жовтнева, 19
тел/факс 8(04134)9-60-01

    

 

Головна

Новини

Про училище

Адміністрація

Абітурієнтам

На допомогу учням

 

Пам’яті жертв політичних репресій
(80-ті роковини Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років)

 

    З метою належного вшанування пам'яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам'яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства щорічно в Україні у третю неділю травня відзначається День пам’яті жертв політичних репресій.
    В училищі пройшли заходи, приурочені цим трагічним подіям в історії нашої держави. У фойє навчального корпусу оформлено інформаційний стенд, у бібліотеці - літературну викладку «Пам’яті жертв Великого терору в Україні», у навчальних групах – виховні години, а в актовій залі було проведено загальноучилищну інформаційно-просвітницьку лінійку «Великий терор 1937-1938 рр». Із відео- та фотодокументів, що наповнювали захід, присутні ознайомились із  окремими наказами НКВС тих часів, особистими документами, листами та фотографіями репресованих, переконалися у цинізмі, жорстокості та нелюдських методах карально-репресивної системи СРСР, переглянули відеоматеріали покладання квітів вищими особами держави у 2017 році до національного меморіального заповідника «Биківнянські могили», який знаходиться в с. Биківня на околиці Києва.
    Масові політичні репресії в Україні – трагедія, яка ніколи не повинна повториться. Це наша історія. Ми не маємо права її забувати. Маємо пам’ятати, яку страшну трагедію довелось пережити нашому багатостраждальному українському народові на шляху до незалежності.

Бежевець Т.П., бібліотекар