Головна

Новини

Про нас

Абітурієнту

Центри професійної кар’єри

Навчально практичні центри

Освітній процес

Методична робота

Виховна робота

 

 

    Незабутні враження, нові знання, цікаві знайомства, корисний досвід, яскраві емоції, натхнення для творчості, професійний розвиток – все це про фаховий методичний тиждень з професії «Кухар; пекар»! Викладачі та майстри виробничого навчання поділились своїми знаннями, інтегруючи їх в нестандартні навчально-розважальні заходи професійного спрямування:
    - Брейн-ринг «Цікаві факти про хліб» (викладачка Антонюк А.В., гр. 110);
    - Майстер клас «Приготування хачапурі» (майстриня в/н Оникійчук Н.О., гр. 212); ? Веб-квест «Кафе здорового харчування» (викладачка Поліщук А.П., гр. 311);
    - Олімпіада з предмета «Приготування хліба, хлібобулочних та борошняно-кондитерських виробів» (викладачка Поліщук А.П., здобувачі освіти груп 212, 311);
    - Інтегрований урок з предмета «Приготування страв» та виробничого навчання на тему: «Приготування бісквітного тіста» (викладачка Антонюк А.В., майстриня в/н Коваленко О.Л., гр. 110);
    - Презентація-меседж «Використання цифрових технологій при навчанні професії «Кухар; пекар» (голова МК поліщук А.П., члени МК);
    - Комбінована естафета між здобувачами освіти груп кухарів «Найшвидший кухар» (викладачі Сколозуб М.В., Пахомов В.О., гр. 110,212,311);
    - Позаурочний захід професійного спрямування «Запрошуємо на каву» (викладачка Гарманчук І.В., майстриня в/н Демчук З.В., гр. 212);
   - Інтегрований урок теоретичного та практичного навчання на тему: «Приготування супів (шкільного харчування)» (викладачка Оникійчук Н.О. та майстриня в/н Демчук З.В., гр. 212);
    - Заняття з елементами тренінгу «Психічне здоров’я. Як його зберегти?» (психологиня Краснобока С.Ю. та члени МК педрацівників харчової промисловості та громадського харчування).
    У рамках фахового методичного тижня з професій «Кухар; пекар» майстрині виробничого навчання Зоя ДЕМЧУК та Наталія ЗАТОЛЮК провели майстер клас, під час якого приготували кебаб із коріандром, пасту з зеленого горошку з буряком та насінням соняшника, бланманже (безлактозне) та компот з ягід або фруктів з м?ятою за рецептурою Євгена КЛОПОТЕНКА. Приємно відмітити, що майстрині успішно завершили навчання майстрів виробничого навчання (тренерів), що реалізується в межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE за підтримки ГО «Асоціація громадського харчування ГО «Сult Food» та отримали відповідні сертифікати.
    На базі підрозділу смт Головине пройшов конкурс фахової майстерності з професії «Пекар» між здобувачами освіти підрозділів смт Головине та м. Радомишль, метою якого є популяризація робітничої професії, виявлення і підтримка обдарованої молоді. Конкурсанти взяли участь в теоретичному турі та продемонстрували свої вміння під час практичного туру. Практична частина конкурсу передбачала приготування калити (калача святкового). Калита – символ добра і єдності. Приготування калити - це не лише кулінарна майстерність, а й важлива частина української культури. За підсумками теоретичного та практичного турів:

    - І місце – Анастасія Краснобока (гр. 311);

    - ІІ місце – Юлія Стеценко (гр. 305);

    - ІІІ місце – Яна Самойленко (гр. 311), Анна Олійник (гр. 305).

    Яскравим завершенням фахового методичного тижня з професії «Кухар; пекар» стала екскурсія здобувачів освіти, викладача Антоніни Поліщук та майстра в/н Олени Коваленко на кондитерську фабрику «ЖИТОМИРСЬКІ ЛАСОЩІ». Це було справжнє занурення у світ солодощів та смаку, де аромат свіжої випічки та шоколаду огортав з першої хвилини перебування! Здобувачі освіти познайомились із сучасними технологіями виробництва, високотехнологічним обладнанням. Дізналися багато нового про виробництво шоколаду; про процес виготовлення кондитерських виробів: від замішування тіста до глазурування та пакування.
    Фаховий методичний тиждень став не лише можливістю для учасників продемонструвати свої досягнення, а й справжнім стимулом для подальшого професійного розвитку. Здобувачі освіти відчули гордість за обрану професію, викладачі змогли підвищити ефективність своїх методик, а гості отримали заряд позитивних емоцій і натхнення.

        

        

        

        

        

        

        

        

        

Контакти:
12325
Житомирська область,
Житомирський район,
смт. Головине,
вул. Жовтнева, 19
тел (04134)3-12-07
e-mail gvpunt@ukr.ne
t

    

Календар України. Українське ділове мовлення