Незабутні враження, нові знання, цікаві знайомства, корисний досвід, яскраві емоції, натхнення для творчості, професійний розвиток – все це про фаховий методичний тиждень з професії «Кухар; пекар»! Викладачі та майстри виробничого навчання поділились своїми знаннями, інтегруючи їх в нестандартні навчально-розважальні заходи професійного спрямування:
- Брейн-ринг «Цікаві факти про хліб» (викладачка Антонюк А.В., гр. 110);
- Майстер клас «Приготування хачапурі» (майстриня в/н Оникійчук Н.О., гр. 212); ? Веб-квест «Кафе здорового харчування» (викладачка Поліщук А.П., гр. 311);
- Олімпіада з предмета «Приготування хліба, хлібобулочних та борошняно-кондитерських виробів» (викладачка Поліщук А.П., здобувачі освіти груп 212, 311);
- Інтегрований урок з предмета «Приготування страв» та виробничого навчання на тему: «Приготування бісквітного тіста» (викладачка Антонюк А.В., майстриня в/н Коваленко О.Л., гр. 110);
- Презентація-меседж «Використання цифрових технологій при навчанні професії «Кухар; пекар» (голова МК поліщук А.П., члени МК);
- Комбінована естафета між здобувачами освіти груп кухарів «Найшвидший кухар» (викладачі Сколозуб М.В., Пахомов В.О., гр. 110,212,311);
- Позаурочний захід професійного спрямування «Запрошуємо на каву» (викладачка Гарманчук І.В., майстриня в/н Демчук З.В., гр. 212);
- Інтегрований урок теоретичного та практичного навчання на тему: «Приготування супів (шкільного харчування)» (викладачка Оникійчук Н.О. та майстриня в/н Демчук З.В., гр. 212);
- Заняття з елементами тренінгу «Психічне здоров’я. Як його зберегти?» (психологиня Краснобока С.Ю. та члени МК педрацівників харчової промисловості та громадського харчування).
У рамках фахового методичного тижня з професій «Кухар; пекар» майстрині виробничого навчання Зоя ДЕМЧУК та Наталія ЗАТОЛЮК провели майстер клас, під час якого приготували кебаб із коріандром, пасту з зеленого горошку з буряком та насінням соняшника, бланманже (безлактозне) та компот з ягід або фруктів з м?ятою за рецептурою Євгена КЛОПОТЕНКА. Приємно відмітити, що майстрині успішно завершили навчання майстрів виробничого навчання (тренерів), що реалізується в межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE за підтримки ГО «Асоціація громадського харчування ГО «Сult Food» та отримали відповідні сертифікати.
На базі підрозділу смт Головине пройшов конкурс фахової майстерності з професії «Пекар» між здобувачами освіти підрозділів смт Головине та м. Радомишль, метою якого є популяризація робітничої професії, виявлення і підтримка обдарованої молоді. Конкурсанти взяли участь в теоретичному турі та продемонстрували свої вміння під час практичного туру. Практична частина конкурсу передбачала приготування калити (калача святкового). Калита – символ добра і єдності. Приготування калити - це не лише кулінарна майстерність, а й важлива частина української культури. За підсумками теоретичного та практичного турів:
- І місце – Анастасія Краснобока (гр. 311);
- ІІ місце – Юлія Стеценко (гр. 305);
- ІІІ місце – Яна Самойленко (гр. 311), Анна Олійник (гр. 305).
Яскравим завершенням фахового методичного тижня з професії «Кухар; пекар» стала екскурсія здобувачів освіти, викладача Антоніни Поліщук та майстра в/н Олени Коваленко на кондитерську фабрику «ЖИТОМИРСЬКІ ЛАСОЩІ». Це було справжнє занурення у світ солодощів та смаку, де аромат свіжої випічки та шоколаду огортав з першої хвилини перебування! Здобувачі освіти познайомились із сучасними технологіями виробництва, високотехнологічним обладнанням. Дізналися багато нового про виробництво шоколаду; про процес виготовлення кондитерських виробів: від замішування тіста до глазурування та пакування.
Фаховий методичний тиждень став не лише можливістю для учасників продемонструвати свої досягнення, а й справжнім стимулом для подальшого професійного розвитку. Здобувачі освіти відчули гордість за обрану професію, викладачі змогли підвищити ефективність своїх методик, а гості отримали заряд позитивних емоцій і натхнення.